Debat: Enhedslisten: Bryd de borgerliges flertal i byrådet!

Af Luis Monteiro, Byagervej 207, 3460 Birkerød, kandidat for Enhedslisten
I de sidste 4 år har V og K haft absolut flertal i byrådet, og det har præget politikken i kommunen til fordel for de velbjærgede familier og dem med store indkomster. V og K har haft en tendens til at glemme almindelige lønmodtageres, børnefamiliernes samt de socialt udsattes livsvilkår.

Eksemplerne er mange:

- Prestigebyggerier og kæmpe detailbutikker i byernes centrum

- Lange sagsbehandlingstider i kommunens forvaltninger

- Eksplosion af klagesager over kommunale afgørelser

- Nedskæringer indenfor den offentlige forvaltning

- Indførelse af robotstøvsugere i hjemmeplejen

- Opsparing af trecifrede millionbeløb i likvide midler til kommunens kistebund

Dette giver ikke mening efter Enhedslistens opfattelse, og vi vil gerne være med til at bryde V og K's monopol i byrådet, så anstændighed, respekt over for borgerne og inddragelse af borgerne i deres egne sager igen kommer på dagsordenen. Fokus skal være på indsatser, vi ved virker, og som har til formål at hjælpe den enkelte borger videre. Byg på tillid til borgerne og afvikl den tilgang, som særligt i beskæftigelsesindsatsen over for de socialt udsatte bygger på kontrol og sanktioner!

Enhedslisten Rudersdal har indgået valgteknisk samarbejde med S, SF og B for at undgå stemmespild - men Enhedslisten vil gerne videre. På længere sigt vil vi fortsætte et politiske pres for at opnå alliancer med de nævnte partier og foreslå fælles initiativer, aftaler og forlig samt samle politisk flertal for solidariske alternativer.