33.000 ramt af kontanthjælpsloftet - uligheden vokser

20. oktober 2016

Folketingsmedlem for Enhedslisten Finn Sørensen skriver på Facebook:

Mere end 33.000 er allerede blevet ramt af kontanthjælpsloftet. Mere end 16.000 er blevet sat ned fra kontanthjælp til integrationsydelse. Vi kender endnu ikke det præcise antal, der rammes af 225 timers reglen, men skønnet er ca. 9000. Medierne (og MF´ernes mailbokse) svømmer over med det ene gribende eksempel efter det andet på, hvor hårdt mennesker bliver ramt. Antallet af rykkere i alment boligbyggeri er vokset med 13 % - og vi har kun set begyndelsen. Boligselskaberne skønner at ca. 13.000 familier risikerer at ryge ud af deres bolig. Vi må kæmpe for, at denne sag bliver højt oppe på dagsordenen - for de ramtes skyld, men også for alle lønmodtageres skyld, som må se, hvordan maskerne i det sociale sikkerhedsnet bliver større og større, mens de 10 % rigeste bliver forgyldt. Sammen med gode kolleger i Enhedslisten har jeg derfor indkaldt til en stor forespørgselsdebat i Folketinget om de menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser af kontanhtjælpsloft, 225 timers regel og integrationsydelse. Her skal alle partier og ministeren stå til regnskab for deres holdning, og jeg håber at vi kan slutte debatten af med et fælles forslag til vedtagelse fra Enhedslisten, Alternativet, SF, Radikale Venstre OG Socialdemokratiet, hvor vi forpligter os til at afskaffe disse skændige fattigdomsydelser, så snart vi får flertal. Forespørgselsdebatten afholdes d. 8. november, og kan følges på Folketingets TV, men det kunne være dejligt, hvis tilhørerpladserne var fyldt! Men uanset hvad: Spred budskabet, så vi får maksimal fokus!

Og her er indkaldelsen til denne forespørgselsdebat i Folketinget.

 

Emneord: