Det var aftalt spil mellem Thorning regeringen og kommunerne da lærerne blev lockoutet i 2013

29. september 2017

Lockouten af lærerne i 2013 var besluttet på forhånd af den daværende Thorning regering, siger tidligere SF-formand og minister Annette Vilhelmsen i en ny bog.

Hun siger til Politiken.dk:

»En tiltrængt pædagogisk reform endte desværre som en økonomisk reform. Skrevet af Finansministeriet og gennemført af regeringen. Jeg blev næsten lettet, da jeg læste interviewet med Thorning, for nu sagde hun endelig tingene, som de var. Lockouten af lærerne var regeringens beslutning«, siger Vilhemsen i bogen ‘Søren og Mette i benlås’, der handler om netop lærerkonflikten.

Her står yderligere om Lærerlockouten

“…En 25 dage lang landsdækkende konflikt i april 2013, udløst af de offentlige arbejdsgiveres lockout af cirka 67.000 overenskomstansatte lærere.

Lockouten begyndte 1. april 2013, da overenskomstforhandlingerne mellem Lærernes Centralorganisation og KL brød sammen. Det medførte, at cirka 557.000 folkeskoleelever fik stærkt begrænset undervisning i perioden.

Lockouten sluttede fredag 26. april 2013, da alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten og Liberal Alliance vedtog et lovindgreb, der var baseret på et udspil, som regeringen havde fremlagt dagen forinden.

Bogen er på opfordring af lærerformand Anders Bondo Christensen skrevet af journalist og forfatter Anders-Peter Mathiasen, men Danmarks Lærerforening har ikke haft nogen indflydelse på bogen, lyder det i forfatterens prolog….”

Læs hele artiklen her:

http://politiken.dk/indland/politik/art6132406/Annette-Vilhelmsen-puster…

Det er simpelthen en skandale, at den daværende regering i så fald tromlede hen over den danske model og alle landets lærere.
I Enhedslisten stod vi i 2013 ved lærernes side, og det gør vi stadig.
Det er tid til at få alle kortene på bordet. Socialdemokraterne, SF og de Radikale kan simpelthen ikke være andet bekendt overfor vores mange hårdtarbejdende lærere.