Finanslov skal redde dagpengemodtagere

En finanslov med Enhedslisten forudsætter, at der bliver fundet en løsning, så tusindvis af danskere ikke falder ud af dagpengesystemet til nytår, fastslår gruppeformand Per Clausen.

Dermed tager han skarpt afstand fra økonomi og udenrigsminister Margrethe Vestagers (R) udmelding. Ministerens kommentar til dagpengemodtagernes situation lød slet og ret: “Sådan er det jo”.

Ingen finanslov uden en løsning – Det er en fuldstændig uanstændig måde at forholde sig til det her problem på, udtaler en indigneret Per Clausen.

For ham er det afgørende, at problemet bliver løst i forbindelse med en finanslov.

– Enhedslisten vil meget gerne forhandle finanslov, og vi er absolut kompromisvillige. Men hvis disse mennesker ikke bliver reddet, kan jeg ikke forestille mig, at vi kan nå hinanden.

Regeringen sender blandede signaler Per Clausen undrer sig i øvrigt over, at regeringen sender så blandede signaler i forhold til dagpengemodtagerne.

Modsat Vestager har blandt andet beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sagt, at problemet skal løses. Det vil Per Clausen holde hende op på.

– Mette Frederiksen vil ganske vist hellere give de arbejdsløse arbejde end en længere dagpengeperiode. Det er fint nok, hvis det betyder, at hun vil tilbyde dem et rimeligt arbejde, før de taber retten til dagpenge. Men jeg ser frem til at høre, hvad hun konkret har tænkt sig.