Jens Ive har slået hul i kommunekassen

19. november 2017

Venstre lover “høj velfærd og lav skat” i Rudersdal kommune. Det bliver ikke let de næste 4 år. Kommunalbestyrelsens flertal har nemlig i de sidste 4 år tømt kommunekassen – og dertil slået et ordentlig hul i den, som skal fyldes op. Det er Venstre, der har gjort det sammen med budgetpartierne Lokallisten, Socialdemokratiet, Konservative, Radikale og Dansk Folkeparti.
Ved udgangen af 2013 var kassebeholdningen på 97 mio. kr. Samtidig nedsatte kommunalbestyrelsen kommuneskatten til Danmarks laveste. I dag skønner kommunens administration selv, at kassebeholdningen ved udgangen af 2017 vil være på minus 154 millioner kr. Men om 4 år. skal kassebeholdningen op på 100 mio.kr.
Den afgående kommunalbestyrelse har på 4 år brugt 251 millioner mere, end der er kommet i kassen. Budgettet siger, at der frem til 2020 skal opspares et beløb på 254 millioner. Der vil derfor være 505 millioner kr. mindre at gøre godt med de næste 4 år – altså 126 mio. kr mindre årligt.
Hvor skal disse penge mon findes – et godt gæt er desværre yderligere nedskæringer! Er det på skolerne, ældreomsorg, børneinstitutioner eller idrætsfaciliteter, der skal spares? Har du hørt budgetpartierne fortælle det?

Peter Ussing
Kandidat for Enhedslisten i Rudersdal