Kommunevalg i går – hvad sker der i dag?

22. november 2017

De tal som vi præsenterede jer for i morges, var de tal som fremkom ud fra den første optælling rundt omkring på afstemningstederne i kommunen. Denne optæling dækker i øvigt både kommunalvalget og regionsvalget til Region Hovedstaden. Optælling skete alene på partiniveau – men ikke på de personlige stemmer. Det er dem der afgør hvilke personer der faktisk bliver valgt.

I dag sker der en optæling af stemmerne oppe i Brikerød Idrætscenter – både for at sikre at optællingen i går gik rigtigt for sig og for at få optalt de personlige stemmer.  Denne proces forsætter det meste af dagen i dag.

Hvis stemmerne ligger meget tæt mellem forskellige partier eller kandidater kan de berørt anmode om at få lavet yderligere en kontroloptælling – en fintælling. I værste fald kan det tage nogle dage endnu før det endelige resultat foreligger.

I kan følge med i optællingen af personlige stemmer på kmdvalg.dk her:

https://www.kmdvalg.dk/kv/2017/K84982230.htm

På nuærende tidspunkt er der fundet 5 stemmer mere til os i forhold til det i går optalt. Det har rent praktisk ikke nogen større betydning på nuværende tidspunkt. Men vi er selvfølgelig glade for hver stemme vi får.

Men der er ikke større usikkerhed end at den nye kommunalbestyrelse samles til møde i aften. Det primære formål er at foretage konstituering som det hedder. Konstituering drejer sig om at afgøre hvem der skal være borgmester og viceborgmester – og at fordele de øvrige poster som formænd og for medlem af de stående udvalgt. Og bestyrelsesposter som kommunen har i forskellige organisationer og virksomheder besættes.

Og her kan du så se medlememrne af den nye kommunalbestyrelse her:

https://www.kmdvalg.dk/KV/2017/km84982230.htm