Ældrerengøring

1. oktober 2017

Undskyld til Jan Forslund, at vi ikke svarede tidligere. Enhedslisten foreslog i folketinget i 2013 en rengøringsgaranti på 2 uger, og blev derfor udelukket fra budgettet af Helle Thorning regeringen. I de forløbne 4 år har Enhedslisten-Rudersdal konsekvent gået imod besparelse på rengøring og andet velfærd. For at undgå nedskæringerne må Rudersdals rekordlave skatteprocent hæves. Men vi bliver stemt ned og udelukket fra budgetforhandlingerne.
Preben Etwil (S) giver i Frederiksborg Amtsavis d. 30/9-2017 Jan samme svar om rengøringsstandarden. Men han konstaterer, at de ikke kan “få de andre partier med” til at finansiere velfærden ved at hæve den kommunale indkomstskat. Det glæder os nu at høre, hvad Socialdemokratiet og også nogle andre partier siger.
Men Venstre og andre borgerlige partier vil ikke være med. De er stolte af have Danmarks laveste skatteprocent og insisterer på at bevare den til gavn for de velstående. Vi håber på, at der efter valget vil være tilstrækkelig mange kommunalbestyrelsesmedlemmer, som anerkender nødvendigheden af at få balance i økonomien og samtidig sikrer en anstændig velfærd. Som det er nu, tager Venstre det for givet, det store flertal i kommunalbestyrelsen stemmer for deres budgetforslag, selv om det indeholder store velfærdsnedskæringer.

Jacob Jensen,
Kommunalbestyrelsesmedlem fra Enhedslisten

Dette læserbrev er sendt Frederiksborg Amtsavis og Rudersdal Avis